andreenannetblok.nl

Van voetballer tot marathonloper.

André Blok

André Blok

André Blok geboren op 23 November 1964 te Den Haag uit een gezin van 4 personen.

In 1975 op 11 jarige leeftid begon André bij de voetbalvereniging V.V.P in het Zuiderpark als rechtsbuiten.

Echt voetballen kon ik niet Ben begonnen in een B elftal. En af en toe mocht ik meedoen met de selectie.

En zo voetbalde ik met Roland Scholte , beter bekent van het darten en was later ook analist bij RLT 7.

Het voetballen was ook niet mijn ding. was er niet goed in. Tot 1985 heb ik gevoetbald bij deze club uit Den Haag.

In 1986 las ik in de Haagsche courent, dat je bij The Haque Road Runners (HRR), opgeleid kon  worden, om de halve marathon tijdens de CPC loop te voltooien. De trainingen werden gegeven door de Engelsman Keath Deathridge op het Malieveld. later kregen ze een clubhuis in de Dorniksestraat. Omdat het toen huidige clubhuis gesloopt moest worden verhuisden de The Haque Road Runners  naar de buurdweg in Wassenaar.

Na drie maanden trainen liep ik mijn eerste halve marathon in Utrecht in 1 uur en 35 minuten. Ook de CPC loop liep ik rond die tijd. 

Op 30 mei 1987 liep ik mijn eerste marathon in Beek/Ubbergen in een tijd van 3 uur en 38 minuten. Ik was kapot en wilde eigenlijk nooit meer een marathon lopen .

Maar in dat zelfde jaar liep ik de New York City Marathon in 3 uur en 45 minuten.

Ik was dan ook  de jongste marathonloper van Den Haag.

Begin jaren 90 liep ik fluitend onder de anderhalf uur op de halve marathon, met mijn persoonlijk record gelopen op 7 oktober 1993 tijdens de Singelloop in breda  in 1:24:36.

 

Later ging ik op de hele marathon beter presteren en liep ik in 1994 tijdens de Londen marathon een persoonlijkrecord van 3:10:13. Deze tijd staat nog steeds en zal nooit meer verbroken worden.

In Londen heb ik in totaal vier keer gelopen en allemaal onder de 3 uur en 20 minuten.

 

In augustus 1995 liep ik in Reykjavik onder slechte weersomstandigheden mijn beste klassering en werdt er 10 de en tweede Nederlander.

 

Op 29 augustus 1997 trauwde André met Annet.

Annet ging ook altijd mee en stippelde de wedstrijden uit. 

Exact na één jaar en één dag getrauwd te zijn liep André de éénmalige KonMarathon in Den haag ter ere van het 750 jarig bestaan van de stad Den Haag. Annet ging mee op de fiets. Onder zeer warme weesrsomstandigheden liep André op 30 augustus 1998 de KonMarathon in 3:20:43. De start vond plaatst op de Meppelweg t.hv. de HTM en de finish op de schaatsbaan van de Uithof.

 

In 2013 werd ik de beste materathonloper van avVN landelijk en moest Annet en ik naar Utrecht om de prijs in ontvangst te nemen. Deze marathon liep ik in Leiden in 3:35:20

In het totaal ben ik in 42 marathons gestart en heb er 38 uitgelopen met hoogte en diepte punten.