andreenannetblok.nl

hardloop nieuws

09-05-2024

André Blok loopt golden Tenloop in Delft

André Blok loopt golden Tenloop in Delft

 

Delft - André Blok kampt al geruime tijd met een lastige rug blessure., dat uitstraalde naar zijn benen. Dit duit op een lichte Hernia en een bekneld zenuw.

André kon een halve marathon zonder pijn lopen met Ibruprofen. Nu is hij onder behandeling van de Rugschool Den Haag.

En met resultaat. De uitstraling naar de benen zjn nagenoeg weg.

 

 

Zaterdag heeft André zijn startbewijs al opgehaald. Het gaat goed en hij had er echt zin in. De start op de Burgwal en het parcours ging via het stadhuis richting Delfsehout, met een grote lus om vervolgens weer te finishen op de Burgwal in het centrum van Delft.

André voelde zich goed en zeker de eerste kilometers gingen erg lekker. "IK had geen last van mijn benen, alleen wilde ik wel een betere tijd lopen. Geen verval en had het gevoel, dat ik wel sneller kon".

André finishte in 0:55:31 en eindigde op een 1311 de plaats en dat is de middenmoot.

Zie de uitslagen.

14-02-2024

Kelvin Kiptum op 24 jarige leeftijd overleden bij verkeersongeval.

                  1999                                                                                                                     2024

 

Nairobi - De keniaanse marathonloper Kelvin Kiptum is op 24 jarige leeftijd overleden. Dat heeft de Keniaanse minister van sport bevestigd tegenover persbureau Reuters. Wereldrecordhouder kwam om bij een verkeersongeluk.Volgens de Keniaanse media overleefde ook zijn coach Gervails Hakizimana het ongeluk niet.  Een derde inzittende, een vrouw, die ook in de auto zat raakte gewond en is opgenomen in het ziekenhuis.

 

Het drietal was onderweg van Kaptaget naar Eldoret in het westen van Kenia. Keptum was de bestuurder van de auto en kwam tegen een boom tot stilstand. De atleet en zijn Rwandadese coach overleden ter plekke. De vrouw die met hen reisde, liep volgens de politiewoordvoerder zware verwondingen op. Haar precieze toestand is niet duidelijk.

Keptum wilde op 14 april in Rotterdam een aanval doen zijn eigen wereldrecord te verpulveren en  onder 2 uur l op de marathon te lopen.

Kelvin Keptum loopt pas 2 jaar en maakte in 2022 zijn debuut op de marathon. Zo won hij drie marathons: Valencia 2022 in 2:1:53 Londen 2023 in 2:01:25 en natuurlijk in Oktober 2023 in Chicago in een tijd van 2:00:35. Dus alle drie de marathons binnen de 2 uur en 2 minuten.

Ook André Blok is zeer geschrokken over zijn overlijden. "Kelvin is zeker een talent en hij is de tweede atleet, die op een tragisch ongeval om het leven kwam.

In 2015 was het Samuel Warinju ook uit Kenia, die zelfmoord pleegde, om van zijn balkon te springen. Samuel had het wereldrecord in handen op de 15  KM en de halve marathon gelopen tijdens de CPC.

Samuel is ook oplympish kampioen geworden op de marathon in een olympish record.

Een wereldrecord op de marathon is er nooit van gekomen".

05-02-2024

André Blok loopt zonder pijn de halve marathon van Murcia.

Murcia - André, Kayleigh en Annet zijn al ruim een week in Spanje, om zich voor te bereiden op de halve marathon van Murcia, die Andrté gisteren heeft gelopen.

Lange tijd leek het erop, dat André deze halve marathon aan zijn neus voorbij moest laten gaan. Dit allemaal door een zware rug blesure met uitstraling naar zijn  bijde benen. Met de fysio is er besloteen, dat Andrté gewoon de halve marathon konlopen.

 

Op vrijdag twee oktober is het startnummer al opgehaald en zaterdag zijn ze vertrokken richting Murcia en zaten in een schitterend hotel aan de rand van de start.

Ongeveer twee kilometer lopen naar de start.

André heeft voor deze wedstrijd niet echt veel getraind, om zich te sparen. Ook op La Torre is maar één keer gelopen.

Zondag 4 februari om 9:30 uur was de start voor het gemeentehuis. Van te voren nam André Ibruprofen in, om de pijn te onderdrukken..

Het ging eigenlijk wel goed, alleen kon hij geen tempo lopen en ging het ook niet zo hard.

"ik wilde wel maar mijn benen konden helaas niet harder. Ben al blij, dat ik hem kom uit lopen zonder pijn. Ik ging weg op een tijd van 2 uur en 15 minuten. Het werd 2 uur en 6 minuten."Over een maand is de CPC loop in Den Haag

Zie de uitslagen van de halve marathon van Murcia.

30-01-2024

André Blok tijdens halve marathon van Murcia.

André Blok tijdens halve marathon van Murcia.

Torre Pecheco - André Blok bereid zich in Spanje voor op de halve marathon van murcia.

In 2022 liep André ook al deze halve marathon en was toen zeer entiousiast.

André heeft 36 KM ten zuiden van Murcia een apartement op een golf resort, waar hij ook lekker kan trainen.

 

Op zaterdag 3 januari vertrekken Annet, kayleigh en André richting Murcia en hebben een hotel geboekt voor drie dagen, om zich zo goed voor te bereiden op deze wedstrijd, die zondag 4 februari in het centrum van Murcia plaats vind.  Het was nog onzeker of André wel zou kunnen starten in Murcia, omdat hij rug klachten heeft in zijn onderrug met uitstraling naar zijn bovenbenen.

"Het gaat redelijk, maar de problemen zijn nog niet weg. Ik zal dan ook lopen met Ibrufen, om toch pijmloos te kunnen lopen".

André traint ongeveer twee a drie dagen in de week. Nog even relexen en dan lopen in Murcia. André heeft er wel zin in, maar de rug is en blijft een probleem.

Zie de uitslagen.

14-01-2024

Lucas Nieuweboer wint in Egmond

Egmond aan Zee - Lucas Nieuweboer zordt voor een sensatie en wint halve nmarathon in Egmond

 

Lucas Nieweboer is sinds 2006 (Kamiel Maase) weer van Egmond won.de eerstw Nederlander die de halve marathon

14-01-2024

Onzeker of André blok (59) start in Murcia

Den Haag - André Blok heeft een zware rugblessure en het is nog niet duidelijk

of hij kan starten tijdens de halve marathon van Murcia. 

 

Einde van deze maand vertrekken André en Annet richting Alicante, om zich daar voor te bereiden op de halve marathon van Murcia die op zondag 4 februari plaatsvind.

"Het zit in mijn onderrug, dat uitstraald naar mijn billen, heupen en bovenbenen. Ook het wandelen gaat erg lastig. Als ik Ibuprofen inneemt heb ik nergens last van. De Zevelenheuvelenloop heb ik ook met pijnstilling gelopen, maar dat is natuurlijk niet de bedoeling".

Het was de beedoeling, dat André na de CPC loop even het hardlopen aan de kant zet, om te kijken waar het aan ligt. dit is lastig te bevatten en wat weegt zwaarder:alles kapot lopen of de gezondheid.

Na een wandeltchtje van 4 KM kan hij bijna niet meer lopen en zitten. Bij het innemen van pijnstillers voel hij het gewoon zakken.

 

03-12-2023

André Blok (59) loopt de zware Montferlandrun.

André Blok (59) loopt de zware Montferlandrun.

's- Heerenberg - André en Annet zijn gisteren vertrokken naar Emmerich, waar zij een hotel overnachting hadden genomen, om zondag te vertrekken richting 's-Heerenberg, waar André die zondag  de Montferlandrun ging lopen.

 

Het weer zag er goed uit. Zon en weinig wind, alleen wel koud. 

André Blok kampte wel met een vervelende blessure een zenuw die klem zit en uitstraald naar zijn benen. deze week niet getraind en in behandeling bij de fysio.

Tot zaterdag was het nog niet bekend of André wel zou lopen.

Met pijnstilling en een zalfje zorgde ervoor dat hij pijnloos de wedstrijd kon uitlopen. De start op de Slotlaan, met een kleine ronde van 3,5 Km door Stokkum, via Zetdam, Drie Heuvelenweg weer terug naar het centrum van 's-Heerenberg.

André liep een tijd van 1:25:46. Niet snel, maar wel pijnloos.

Zie de uitslagen.