andreenannetblok.nl

hardloop nieuws

19-06-2022

André Blok duikt na lange tijd weer eens onder de 50 minuten op de 10 KM.

André Blok duikt na lange tijd weer eens onder de 50 minuten op de 10 KM.

Wateringseveld/den Haag - Het weer zat mee, tijdens de 11 de editie van de Wateringseveld-loopvFestijn.

Gisteren nog erg warm met heel veel zonneschijn, maar vandaag tijdens de start op de Santiagosingel was het bewolkt en had zelfs even geregend, die ochtend.

Kortom: goed loopweer. Het parcours bestond uit twee rondes van 5 KM.

André liep op zijn nieuwe schoenen met een carbonplaat in de zol. Het zijn super lichte schoenen. André Blok wil deze schoenen testen. Wel zijn het neutrale schoenen en André heeft een pronatie schoen nodig, maar zij lopen super volgens André:"De afwikkeling vind via de bal van de voet plaats, terwijl bij normale schoenen de afzet met de voorkant van de voet is en de landing dus met de hiel. Dat is even wennen en ballanseren. Je wilt sneller lopen en moet ook je benen wat hoger optillen, anders struikel je".

Het ging super met André en probeerde elke KM binnen de 5 minuten te lopen.Dit lukte niet altijd. De eerste ronde liep hij dan ook in 24:25. Toch wilde hij deze 10 KM binnen de 50 minuten lopen.

Dat was lang geleden, want Corona gooide roet in het eten.

Uiteindelijk kwam André Blok op de Santiagosingel na 10 KM in 49:03 over de finish.

"Het is een perfecte loop en een afwisselend parcours. Ik heb heel lekker gelopen. Voor mij was dit een test voor de grotere wedstrijden, straks natuurlijk de CPC loop.

Dit geeft heel veel zelfvertrouwen".

Zie de uitslagen.

05-06-2022

Nixon Fermandes won de Lenteloop in Den Hoorn.

Den Hoorn - De atleet uit Portugaal won gisteren de lenteloop in Den Hoorn.

De start en finish lokatie vond plaats in het centrum van Den Hoorn namelijk op het koningin Julianaplein.

De start van de 10 KM vond plaats om 14:45 uur en bestond uit twee rondes van 5 KM.

Nixon Fernandes kwam na 10 KM over de finish in 32:15.

André Blok uit Den Haag kwam na 1 ronde door in 24:24 en liep dus op schema om onder de 50 minuten te lopen. Maar de volgende 5 Km gingen toch wat lastiger en kwam uiteindelijk in 49:56 oever de finish en eindigde op een 107 de plaatst. De tweede ronde liep André dus in 25:32. Een verval van meer dan 1 minuut.

Op 19 juni komt Andé ook weer in actie tijdens de Wateringseveldloop en wil dan op zijn nieuwe schoenen gaan lopen voorzien van een carbonlpaat in de zool. dat moet straks het verschil gaan maken.

De snelste vrouw op de 10 KM was de Haagse Rose Enthoven in 37:17.

 

ONWELWORDING

Deelnemers aan de wedstrijd over 10 KM werden overrigens op het Polderpad opgeschrikt door de onwelwording van een meedelooper, Persbureau Districk 8 meld, dat andere hardlopers, mensen van de naastgelegen tennisbaan en de EHBO snel te hulp schoten. Ook André Blok was getruige van dit insidennd en zag, dat er gereanimeerd werdt. Ook ambulancepersoneel en de artsen van een traumahelikopter kwamen in actie. De betrokken atleet is naar een ziekenhuis vervoerd. Dit gebeurde ongeveer na

6 KM in de wedstrijd.

Zie de uitslagen.

26-05-2022

André Blok op dreef tijdens de trompper optiek Golden ten loop.

Delft - Na twee jaar van afwezigheid in verband met Corona, stond vandaag de Golden Ten loop op de agenda. Deze wedstrijd, met als hoofdnummer de 10 Km, vind altijd plaatst op Hemelvaartdag. 

André kwam om 15.00 uur aan de start op de 10 KM.

Het parcours ging via de binnenstad over de markt naar het Delfsehout en dus weer terug. Andere jaren was het veel en veel te warm. In 2018  was het 25 graden en een jaar eerder zelfs 30+ Nu was het ook wel aan de warme kant, maar met het windje toch wel lekker weer. Wind in de rug richting Delfsehout en terug wind tegen.

André Blok wilde onder de 50 minuten lopen, maar na 8 KM kwam hij toch boven de 5 minuten per kilometer uit. En dan wordt het wel moeilijk. André finishte uiteindelijk na 10 KM in 50:52 en was op plaats  641 overal.

Op 19 juni loopt André Blok de Wateringseveld loop ook over 10 KM. Hij hoopt dan op nieuwe schoenen te lopen. André heeft schoenen besteld met een Carbonplaat. Na het inlopen wil André hem testen tijdens nde Wateringseveldloop en natuurlijk straks tijdens de CPC loop in Den haag op 25 september.

Zie de uitslagen.

 

24-04-2022

Door familie omstandigheden start André Blok niet in de 10 EM van Antwerpen.

Den Haag - André heeft zich voorbereid op de 10 EM van Antwerpen, maar door familie omstandigheden ziet André er op het laatste moment vanaf.

Omdat de vader van André Blok op 17 april is overleden was het een hektische week.

Gisteren is zijn vader begraven.

"Mijn vader zou gewilt hebben, dat ik hem gewoon zou gaan lopen, maar  nu komt alles weer boven.

Op de dag van de wedstrijd hebben Annet en ik besloten om niet te gaan. Anders hebben we dalijk nog een begrafenis".

10-04-2022

Abdi Nageeye in voetsporen van de Belg Bashir Abdi.

Abdi Nageeye in voetsporen van de Belg Bashir Abdi.

Rotterdam - Abdi nageeye heeft zondag de 41 e editeie van de marathon van Rotterdam gewonnen. De 33 jarige Nederlander deed dat in een nationaal record en is bovendien de eerste Nederlandse winnaar ooit van dit evenement, bij de vrouwen werd marathonsensatie Nienke Brinkman knap tweede eveneens in eenNederlands record,

 

Nageeye legde de 42,195 kilometer af in 2:04:56. Hij verbeterde daarmee de oude toptijd van 2:06:17, die hij drie jaar geleden zelf neerzette in Rotterdam.

In de laatste honderden meters sprinte Nageeye zij aan zij met de Ethiopiér Leul Grebresilase, De nederlander was net iets rapper.

Met zijn overwinning is Nageeye de opvolger van zijn Belgiese vriend bashir Abdi, die vorig jaar de beste was op de Coolsingel. In de 21 edities daarvoor was de overwinning altijd voor een atleet uit Kenia of Ethiopie.

Abdi moest ditmaal bij het ingaan van xe laatste kilometers eeen gaatje laten. Hij arriveerde als vierde in 2:05:23, kort achter de Keniaan Reuben Kipyego (2:05:12).

Zie de uitslagen.

31-03-2022

Langzaam krijgen de wedstrijden in Nederland ook vorm.

Langzaam krijgen de wedstrijden in Nederland ook vorm.

Den Haag - langzamerhand gaan de wedstrijden in Nederland ook door.

Het afgelopen jaar was het even afzien, omdat er geen hardloopwedstrijden nog doorgingen.

Dat was ook de reden, dat André Blok de halve marathon in Spanje heb gelopen begin februari.

Nu komen de wedstrijden in Nederland weer langzaam op gang.

Heel even kwam ook de marathon van Rotterdam in gevaar, maar hij staat gepland voor 10 april.

Half mei komt er de Leiden marathon bij en op 24 april de Enschede marathon.

Toch heeft André gekozen voor de AG 10 EM van Antwerpen op 24 april.

Zijn eerste wedstrijd op Nederlandse bodem is op 26 mei (Hemelvaartdag) tijdens de Trompetter Golden Tenloop in Delft.

Dan volgt nog de Wateringseveldloop over 10 KM op 19 juni en natuurlijk de CPC loop op 25 september. Deze halve marathon loopt André voor zijn zwager die op 60 jarigeleeftijd vorig jaar overleed.

13-03-2022

André Blok zoekt wedstrijden verder van huis.

André Blok zoekt wedstrijden verder van huis.

Wommergen (Belgie) - Nu in Nederland alle wedstrijden deze maand niet door kunnen gaan, zoekt André het iets verder van huis.

Vanmiddag liep André de 10 EM van Wommergen, dat zo"n anderhalf uur rijden van Den Haag is.

De star en finish was bij het vervallen Fort 2.

Er was een parcours van 4 KM rondom het fort uitgezet, dat dus 4 keer afgelegd moest worden.

Een zwaar parcours met veel klinkers op het buiten terrein van het fort en valsplat.

André liep de eerste  7 KM onder de 5 min. per KM. Ging dus erg goed, maar moest toch wat prijs geven.

hij finishte uiteindelijk net onder de 1 uur en 23 minuten.

Zie de uitslagen.

 

04-03-2022

André Blok loopt 10 EM in Belgié

André Blok loopt 10 EM in Belgié

De Haag - Nu de CPC is verplaatst van 13 maart naar 25 september en ook de 20 van Alphen is afgelast, voelt André zich genootzaakt, om het verder van huis te zoeken en  een wedstrijd te lopen  in Wommelgem in het district Antwerpen. Deze vind plaatst op 13 maart in enrond een fort.

ÏK voel me goed en blesure vrij. Hier gaan ook de kleinere wedstrijden niet door, dus zoek ik het wat verder van huis. Dit allemaal voor het wedstrijd ritme.

In Spanje heb ik me goed voorbereid, om de CPC te gaan lopen. heb er zelfs een halve marathon gelopen. Daar gaat wel alles door. Wel met Corona maatregelen. 

Daar hoorde ik, dat de CPC verplaatst was naar september. Daarom heb ik nu voor deze wedstrijd gekozen over 10 Engelse mijlen (16,1 KM)".

Zie de uitslagen.

 

08-02-2022

CPC loop verplaatst van 13 maart naar 25 september 2022.

CPC loop verplaatst van 13 maart naar 25 september 2022.

Den haag - Vanwege de Corona maatregelen die gelden tot 8 maart, heeft de organisatie, wedhouder en gemeente besloten, dat de cpc loop verplaatst moet worden naar 25 september 2022, Op dit grootste sportevenement van Nederland komen ruim 30.000 lopers opaf. Een hele organisatie.

 

André Blok zit op dit moment nog in Spanje en liep op 6 februari nog de halve marathon van Murcia. Zo bereide andré zich voor op de CPC loop. Hij wilde deze halve marathon opdragen voor zijn zwager, die op 60 jarige leeftijd overleed op 25 juni vorig jaar.

Ïk heb een t-shirt laten drukken met zijn foto. Dit is al de derde keer, dat hij wordt afgeblazen. Drie keer is scheepsrecht. Ik was goed opdreef, om een goede cpc te lopen. Nu moeten we het nog even uitstellen. Ik heb het hem beloofd.

Het is natuurlijk dubbel. Vorige week liep ik nog de halve marathon van murcia. Veel deelnemers, maar niet zoveel publiek. Alleen in het centrum. Waarom kan het in Spanje wel. 

De marathon van Valencia op 5 december ging ook gewoon door met 20.000 deelnemers". 

06-02-2022

André Blok loopt halve marathon in bewolkt Murcia

André Blok loopt halve marathon in bewolkt Murcia

Murcia - André  en Annet hadden twee hotelovernachtingen ongeveer twee km van start en finish gebied  om zich zo voor te bereiden op de halve marathon.vanmorgen vroeg had het geregend in Murcia, maar voor de rest van de dag is het droog geweest. Kortom de omstandigheden waren ideaal. Bewolkt en 16 graden.. Andre liep deze halve marathon op de assics FF Blast. In de zool zit een plaat, waarbij land en afzet met de bal van je voet. Je afzet is beter en kunt ook sneller lopen.

André liep ook tot 13 km onder de 5 minuten per kilometer  maar daarna ging het toch steeds moeilijker.

Misschien, dat de leeftijd een rol gaat spelen.

De start was voor het gemeentehuis en de finish voor de Cathedraal.

Andre Blok finishte uiteindelijk in 1:53:26.

page loading